Egyéni tanácsadás

A koronavírus okozta jelenlegi krízishelyzetben sok ember szorong, mert elveszítettük a biztonságérzetünket. Egy olyan váratlan helyzettel találtuk szembe magunkat, ami az eddigi életünkben még nem fordult elő.

Éppen ezért a helyzet megoldására a korábbi megküzdési módjaink nem biztos, hogy alkalmasak.

Pszichológusaink segítenek a jelenlegi helyzettel és a felmerülő problémákkal megbirkózni. Módszereink között szerepelnek relaxációs, imaginációs és kognitív technikák is, melyeket online is tudunk alkalmazni.

A problémák sokszor úgy jelentkeznek, hogy az addig jól működő személyiség egy adott élethelyzetet a korábbi megküzdési eszközeivel nem képes megoldani, tehetetlennek érzi magát, helyzetét pedig reménytelennek ítéli. Mire a pszichológus gondolata felmerül, sok mindent megpróbálunk saját erőnkből megtenni. Olyan is előfordul, hogy valaki tartósan szorong  vagy negatív gondolatai vannak.

Az egyéni tanácsadást azoknak javasoljuk, akik négyszemközti beszélgetés keretén belül szeretnének a saját problémáikkal megküzdeni, vagy úgy érzik, hogy olyan problémájuk van, amelyet senki mással nem szeretnének megosztani.

Rövid támogató tanácsadás

Ezek a beszélgetések szokásosnál rövidebbek, emiatt gyakrabban is igénybe vehetők. Azokban az esetekben ajánljuk, amikor nem önismereti céllal, hanem az aktuális élethelyzettel kapcsolatos nehézségeiben, problémájában kér támogatást.

Forduljanak bizalommal hozzánk!